Duurzame Inzetbaarheid

Model Nationaal Inzetbaarheidsplan (TNO)

 

Duurzame inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer.
Met duurzame inzetbaarheid bedoelen we dat werknemers over een langere periode blijven deelnemen aan het arbeidsproces. Dat betekent dat ze fysiek en mentaal fit moeten zijn en blijven. Gezondheid staat natuurlijk voorop, maar vooral ook de mogelijkheden tot het ontwikkelen van bijvoorbeeld kennis en vaardigheden zijn belangrijk. Jaren geleden werd hetzelfde onderwerp onder de noemer “Vitaliteit” en “HR Beleid voor oudere werknemers” gebracht.

Hoe je het ook noemt, werknemers blijven steeds langer doorwerken. Als organisatie heb je daar beleid op ontwikkeld. Duurzame Inzetbaarheid vraagt een inspanning van werkgevers èn werknemers. Als werkgever kunt u de werknemers hierin faciliteren en begeleiden.

Een duurzaam inzetbare medewerker voegt zo waarde toe, doordat hij of zij vitaal, productief en gemotiveerd is. En dat werkt twee kanten op: voldoening voor het individu en een positief effect op de doelen van uw organisatie.

Wij begeleiden organisaties om werknemers èn management te trainen in het implementeren van Duurzame Inzetbaarheid.

  • Voor HR Management (dat adviseert in veranderende situaties, positie moet bepalen en processen moet begeleiden)
  • Voor Leidinggevenden (die te maken krijgen met situaties als werkdruk, stress, levensfase, verandering en communicatie)
  • Voor medewerkers (die met werkdruk, stress, levensfase, verandering, communicatie)

Meer informatie? Neem contact met ons op.