Inspiratiebronnen

Onze Inspiratiebronnen (een bloemlezing)

“Presence” – Peter Senge, Joseph Jaworski, Otto Scharmer, e.a. ISBN-10: 9052615268

In ‘Presence’ worden vooruitstrevend denken, kennis uit de eerste hand en oude wijsheden gecombineerd om de vitale velden te onderzoeken die ons verbinden met elkaar, met het leven in bredere zin en mogelijk met wat ‘op het punt staat te verschijnen’.

“Theory U” – Otto Scharmer ISBN-13: 9781576757635

We leven in een tijd van grote institutionele mislukkingen. Een tijd die een nieuw bewustzijn en nieuwe collectief leiderschap vergt. In dit baanbrekende boek nodigt Otto Scharmer u uit de wereld met andere ogen te bekijken en daardoor een revolutionaire benadering van leiderschap te ontdekken.

“Appreciative Inquiry” – Ron Fry – ISBN 97-890-2099-1284

Dit boek is een introductie op de theorie en praktijk van Appreciative Inquiry en bevat de oorspronkelijke concepten, doorspekt met Europeese accenten. Ron Fry, Frank Barrett en Herman Wittockx stonden mee aan de basis van de ontwikkeling van de methode en laten zien hoe Europese organisaties vanuit de A/I-benadering begeleid werden om hun droom werkelijkheid te laten worden. ‘Appreciative Inquiry’ bevat naast theorie- en praktijkillustraties ook een heleboel praktische tips om zelf aan de slag te gaan.

“Good to Great” – Jim Collins – ISBN 97-89-047093-848

Wat onderscheidt deze succesvolle bedrijven nu van hun concurrenten en wat kunnen anderen daarvan leren? Collins heeft zijn inzichten in een aantal principes geformuleerd. Het zijn tijdloze factoren voor succes – geen hypes.

“Leren Veranderen” – Léon de Caluwé en Hans Vermaak – ISBN 90-14-06158-7

Beschrijft helder welke soorten veranderingen te tegen kunt komen en hoe om te gaan met alle aspecten van veranderingen. Reikt een scala van instrumenten aan, w.o. de geel-, blauw-, rood-, groen- en witdrukdenken.

Een compleet boek met diepgaande inzichten.

“Het Boek Verandering” – Steven en Wouter ten Have – ISBN 90-5712-165-4

Beschrijft de belangrijkste principes van veranderingen in organisaties.

De belangrijkste auteurs op het gebeid van veranderkunde komen aan het woord. Geeft helder inzicht in de verschillende veranderbenaderingen.

“Transformation Work” – John Adams

Transforming Work was the very first book (1984) to explore the concept of transformational change. During the year 1982, the process of synchronicity lead to many organizational consultants first use of the concept of “transformation” as being more descriptive of their work than the concept of “development”. Changes in organizational life and processes had become more complex, and the outcomes less certain, than the traditional practice of “Organizational Development” could address.

The Second Edition of Transforming Work (1989) contains all of the original 17 chapters from these pioneering consultants, plus their reflections on their work 15 years later. Eartheart Enterprises has ownership of the remaining inventory of this classic, and is making the book available at a reduced price while supplies last.

“Transforming Leadership” – John Adams

Transforming Leadership was an outgrowth and extension of Transforming Work (1986), acknowledging and exploring the crucial role of the organizational leadership in transformational change. This was the first practical guide for organizational leaders who wished to implement the concepts of “vision,” “alignment,” “work spirit,” and “purpose” in their organizations.

The Second Edition of Transforming Leadership (1989) contains all of the original 20 chapters, plus the authors’ reflections on their work 13 years later. Eartheart Enterprises has ownership of the remaining inventory of this classic, and is making the book available at a reduced price while supplies last.

“Schitterend Organiseren” – Brigitte Hoogendoorn, Marijne Vos, Eline Crijns – ISBN 90-5261-566-7

Creeren van vonken in mensen en organisaties. Schitterend Organiseren is een tot verbeelding spreken naam voor een nieuwe, veelbelovende visie op organiseren. Het is een boek met een bron van inspiratie en reflectie voor wie gelooft in de andere manier van organiseren.

“Kleur geven aan schitterend organiseren” – Brigitte Hoogendoorn, Jos Pieterse, Eline Crijns – ISBN-13: 9789052616032

Als na het lezen van het succesvolle Schitterend Organiseren de vonk is overgeslagen, mag je de opvolger Kleur geven aan Schitterend Organiseren beslist niet missen.

Schitterend Organiseren is een nieuwe, veelbelovende visie op organiseren. Er heerst een steeds sterker wordend besef dat onze huidige invulling van begrippen als welvaart, (bedrijfs-)resultaat en een zinvol leven niet meer voldoet. Schitterend Organiseren is een inspiratiebron voor een nieuwe manier van organiseren…

“Implementatiekunst” – Marcel Kuhlmann, Brigitte Hoogendoorn – ISBN-13: 9789055946297

‘Implementatiekunst’ is een praktische gids om het bewustzijn van uw handelen als veranderaar te vergroten, uw interventierepertoire op te rekken en uw taal te geven om de door u gekozen aanpak gedegen te onderbouwen. Naast mijlpalen, planningen, sturen en ontwerpen, behandelen de auteurs begrippen als meervoudigheid, variëteit, stakeholders, heelheid en evolutie.